• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
Registrovaných užívate¾ov: 3589
Zaslaných príspevkov: 100875
forum
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Datastor Modpack Main Spanish STALKER Community STALKER Community in France RPG Vault
Prvá slovenská fanstránka o hernej sérii WORMS NightStalkers: Return to Chernogorsk Zone - OFP Mod ChernobylZne.cz




S.T.A.L.K.E.R. LARP

Tipy pro nováčky - finance

ciara
11.06.2011 | Branislav Šiftár
V tomto článku bych se chtěl zaměřit na to, kolik za naší akci vypláznete. Aby se jedinci, kteří nemají zkušenosti, nemuseli později divit, že aktivní zábava udělá pěkný vítr v peněžence, pokusím se zde uvést několik případů, jak asi bude vypadat finanční situace novopečeného stalkera.
 
Mahulena Nahulená je dvacetiletá dívka z Prahy. Přijde po škole domů, batoh hodí do kouta a usedne k internetu. Jako zdravě sociálně činná otevře nejdřív svůj účet na fejsbůku, ale nikdo jí nic zajímavýho nechce, nejbližší disco-párty je až za týden a tak se vrhne do zabíjení času bezúčelným a zcela nepraktickým způsobem. Ze stránky na stránku přeskakuje rychleji než hyperaktivní blecha, ale pak ji kdesi v rohu zarazí malinký banner s nápisem S.T.A.L.K.E.R. LARP.
 
Téměř ihned se jí vybaví, že jí kdysi říkala jedna kamarádka, že její bratr na něco takovýho jezdí a protože nemá co jinýho na práci, tak na odkaz klikne a rozvine se před ní zcela netušený svět nových možností. Dlouho do nocí projíždí stránky akce, nadšeně hltá každičké slovo a v hlavě se jí zahnízdí neodbytná představa kruťácké stalkerky v jejím podání. Rozhodnutí, že akci navštíví, je na spadnutí . Následující den po škole, dojde podojit bankomat a spokojená s vyplundrováním svého bankovního účtu míří do nejbližšího armyshopu.
 
Tu si vybere slušivé maskované gatě za 350,- Kč, protože ty s flitry co fungují v klubíku jako ptákolapka, by jí na kostýmové zkoušce asi neprošly. Pak ještě bloumá po regálech, a protože při lustrování internetu nevynechala ani sekci pro nováčky a přečetla si doporučení nějakého Prsnaje, tak vybere ještě pěknou gumovou kudlu za 500,-Kč a opasek za 200,-Kč. Následně sjede tramvají do Nuslí a po krátkém hledání objevuje obchod s Airsoftem. Vejde dovnitř a za bouřlivého povykování místní obsluhy se ohne k vitrínce s pistolemi.  Zalíbí se jí Mk.23 SOCOM, neví sice co to je, popravdě o zbraních neví vůbec nic, ale pistolka je hezká a když si se svůdným úsměvem vyprosí ozkoušení a předvedení zbraně, je rozhodnuto. Vysází 800,-Kč, přibere ještě kulivo za 200,-Kč a brejle za 150,- Kč, chvíli se ještě promenáduje po obchodě a obsluha jí přemluví ke koupi taktiky, že jí to pak bude líp slušet a bude víc drsná. Přihodí dalších 800,-Kč a spokojená odchází domů, kde se zbytek dne fotí v nových věcech před zrcadlem, se rty našpulenými způsobem, o kterém se domnívá, že je neuvěřitelně svůdný. 
 
Po probuzení následujícího dne si ale uvědomí, že ještě nemá reflexní vestu a baterku. Pokusí se oboje vysomrovat od tatínka, ale ten nemá pro její pubertální výlevy pochopení a tak jí pošle do obchodu, ať si to koupí sama. Mahulena osedlá své kolo a sjede si do obchodu s autopotřebami. Tady koupí reflexní vestu za 40,- Kč a svítilnu za 400,-Kč i s náhradními bateriemi. Zpátky doma opět usedá k internetu, kde chatuje s kamarádkou na téma jak je to „úžasně hustý“, načež se kamarádka zeptá, kdeže to vlastně je. Mahulena se zamyslí a zjistí, že nic nevymyslí, tak se rozloučí s kamarádkou a jde lovit na internetu, kdeže to ta akcička vlastně je.
 
Nějaký Nový Dvory. Nic jí to neříká, tak skočí na mapy.cz a tam to zadá. Aha, je to kousek od Mimoně. Tam už se snad nějak dopraví. Má několik možností, buď ukecá rodiče, aby ji tam hodili, nebo vymění odvoz na akci za pár čísel se svým novým nabíječem z poslední párty, nebo se tam dopraví sama vlakem či autobusem. Rodiče se na to ale nějak netváří, šounitel zahlásí, že si právě nechal snížit svůj ganxta-kár a že by si na tamnějších, dozajista rozmlácených pozemních komunikacích, serval spoiler a odrbal prahy a to teda jakože ne. Milé Mahuleně tedy nezbývá než se dopravit vlastní silou.
 
Pustí se do počítání financí. Řekne si, že na den jí bude na jídlo a pití stačit kilo pade a protože jako drsná cluberka toho hodně vydrží, tak jede na celou akci, plus nějakej čas okolo, suma sumárum šest dní, to znamená dalších 800,-Kč. Přiblíží se den odjezdu a slečna celá natěšená, políbí rodiče na rozloučenou a vyrazí. Chvíli zvažovala, jestli si vzít tenisky, ale nakonec sáhla po pohorkách, protože na internetu někdo psal, že je to správně a na internetu by přece nikdo nepsal něco, co není pravda, ne? 
 
Oháknutá jako Vasquezová dorazí na autobusák, kde si najde svůj spoj, a když rozhrkaná karosa předjede, nahrne se k řidiči a žádá jeden ks lístek do Mimoně prosím. Autobusák si řekne o 147,-Kč a Mahulena mu podává pětikilo. Řidič však se slovy, že takhle velký prachy mu sou platný jako porodnice v Buzerantovicích, bankovku odmítá a požaduje menší, Mahulena pokrčí rameny, že menší nemá, na což řidič opáčí, že ho to trápí jako hladomor v Indočíně a že jestli chce jet, musí dát menší peníz, nebo zbytek nechat jako tuzér. Statečná dívka se však nenechá rozhodit a odskočí si koupit do blízké trafiky koupit kuřivo za 152,-Kč, neb na něj zapomněla v předchozí fázi příprav. Vrací se s dvoukilem, které je již vyhovující a naše hrdinka se tak stává držitelkou lístku opravňujícího ji k jedné cestě mezi Prahou a Mimoní. Na místo se dopracuje bez větších příhod, a protože se jízda konala bez mezipřistání, tak jí vyhládlo.
 
Zamíří do blízkého supermarketu, kde si koupí bagetu, limonádu, co kašle na image, poslouchá žízeň a následuje instinkt a navíc balení sušenek, co nikdy nejíš sám – souhrnná cena 183,-Kč. Posilněna se vydá skrz centrum města podle navigačních cedulí k Zóně. Když dorazí, je tu už slušný zástup jedinců, převážně pyjonosů a tak se směle zapojí do zábavy. Inu co naplat, propařené roky se zúročují.
 
Překvapena drsností některých jednotlivců, kteří si do genitálií nechají pouštět elektrické šoky a ještě se tomu smějí se slovy, že to je konečně ten správnej „cock-shock“, se raději ubírá k registraci, kde si odbude zkoušku z pravidel, kterou má na paškál ten typ co psal ten návod pro nováčky, až se prokouše k placení startovného a nákupu upomínkových předmětů. Minus jeden Palacký, aneb 1000,-Kč.
 
Vlastní akci překoná s otevřenou hubou zvící rozměrů pračky na pánské genitály a věčnými výkřiky oh a ah na rtech. Po skončení se rozhodne ještě zůstat do dalšího dne na takzvanou dekontaminaci. Sjede tedy do města pro nějaký alkohol, aby byla zábava a další viržinka. To máme za 760,-Kč, mladá pani.
 
V nastalém varu, který jeden z účastníků popíše jako hro-be-so, což, jak později zjistí, znamená hromadná bestiální soulož, se jí povede neotěhotnět a tak nebude muset vysolit pětikilo za pilulku po. Následuje opět cesta domů, která se však už koná ve voze jednoho z místních drsňáků. Ten si řekne o příspěvek na beňo v hodnotě 100,-Kč.
 
Tak a to je příběh Mahuleny, která za naší akci zaplatila celkem 6582,-Kč. Celkem palba nemyslíte? Na druhou stranu, protože byla prozíravá, tak ví, že zážitky jsou k nezaplacení - na všechno ostatní je tady totiž MASTERCARD.