• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
Registrovaných užívate¾ov: 3589
Zaslaných príspevkov: 100875
forum
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Datastor Modpack Main Spanish STALKER Community STALKER Community in France RPG Vault
Prvá slovenská fanstránka o hernej sérii WORMS NightStalkers: Return to Chernogorsk Zone - OFP Mod ChernobylZne.cz




S.T.A.L.K.E.R. LARP

Larp 2012 frakce

ciara
05.03.2012 | Branislav Šiftár
SVOBODNÍ STALKEŘI
 
Kontaktní osoba: Šlauch
 
Zdarovje!

Přestaňte mlít pantem jak báby na trhu, starý mazáci výjmečně pustí zelenáče dopředu, protože těch se tohle bude hlavně týkat a chvilku mě poslouchejte. Asi víte, proč jsme se tu sešli. Zanedlouho nás čeká velká akce a tohle sezení by mělo pomoct vyjasnit některý věci kolem ní, abysme předešli případnejm problémům a všechno proběhlo, tak jak má.
Tak v první řadě si uvědomte, kdo jste. Jste stalkeři a stalker je někdo. Stalker má oči všude, Zónu zná jako svý boty, nic ho nepřekvapí, vždycky si umí poradit. Sice se říká, že jste jen banda vyvrhelů a lůzrů a ne nějaká frakce. Ten kdo tohle říkal naposled (teda kromě toho, že už nikdy nic říkat nebude) se asi nepotkal s partou banditů.
A k tý frakci. Prakticky je to pravda. Frakce jako taková nejste, nemáte jednoho velitele a nikdo vás nebuzeruje. Pokud po tom někdo z vás touží, venku čekaj náboráři od Čumy. Jste jen spolek svobodnejch lidí, každej se svou vlastní vůlí a osudem. Jedete si na svoje vlastní triko a jdete každej z vás za svým vlastním cílem. A jakej je, je jen vaše věc. Ale samozřejmě vám nikdo, ze stejnýho důvodu, nebude bránit udělat si svojí grupu, když budete chtít. Koukněte se kolem sebe, samotářů je tu dost a part taky. A ze svý zkušenosti vám povím, ani po těch letech v Zóně neumím jednoznačně říct, co je lepší. Obojí má svoje pro a proti. V partě ti někdo kreje záda, ale zase se s ním musíš podělit o kořist a vydělaný prachy.
Naopak, pokud budeš v Zóně sám a něco nepříjemnýho se ti stane - otře se o tebe anomálka nebo nezvládneš smečku mutantů, s největší pravděpodobností tam zařveš, protože nebudeš mít nikoho, kdo ti zafačuje prokouslý stehno. Ale zase snadnějc proklouzneš mezi hlídkama a vždycky je jeden míň nápadnej, než dupající skupina. Rozhodnutí je teda na každým z vás. Ale pamatujte si další pravidlo - stalker nikomu nevěří, teda pardon, opravuju se. Stalker věří jenom jedný věci - svýmu kvéru. (A Barmanovi, samozřejmě.)
Další věc - nejste slečinky z nedělní školy, aby vás někdo vodil za ručičku a říkal vám, tam nešlapej, je tam anomálka, tohle seber, to je vzácnej artefakt. To v žádným případě. Máte uši a oči, tak koukejte kam šlapete a poslouchejte, co se kolem vás děje a co kdo říká. Dozvíte se tak hromadu věcí, na který byste sami třeba nepřišli.

Barman
 

 
VĚDCI
 
Kontaktní osoba: Coopy
 
Poté, co se malá ukrajinsko-ruská vědecká stanice náhle - pokolikáté už - odmlčela, kleslo nadšení těch venku k bodu mrazu. Zóna se znovu ukázala jako odporné místo, kam si blázni jezdí pro jistou smrt.
Granty vypsané jsou , ale jen hrstka je dostatečně nepříčetná, aby shrábla tučnou obálku s penezi a obratem položila na stůl závěť.
Přesto se pár takových našlo. Nejsou to žádné kapacity, ty Zóna semlela už dávno, nemají nejčistší úmysly ani trestní rejstřík. Možná ale právě takoví vydrží dost dlouho, aby se naučili přežít a vypořádat se s tím, co zkosilo jejich předchůdce.
A když Zóna dá, možná i něco objeví.
 

 
SLOBODA
 
Kontaktní osoba: Aktiv
 
Frakcia zložená zo slobodných stalkerov a bývalých banditov. Všetci členovia sa poznajú z minulosti. Boli to vojaci v špeciálnych jednotkách celého sveta. Niektorí poznali Zónu už ako deti, keď prišlo k prvej explózii a ich rodičia umierali v elektrárni, a niektorí ju spoznali z rozprávania kamarátov počas vojenských operácií, kde si skracovali večery rôznymi historkami a bájkami. Osud ich dal dokopy a niektorí tu našli útočisko pred svojou minulosťou, niektorí tu našli dobrý zdroj príjmov.
Keď sa nenachádzajú v Zóne, tak bojujú v nejakej vojne. Pre ich skúsenosti si ich prenajímajú armády, ale aj diktátori celého sveta. A keď nebojujú, tak sa uchýlia do Zóny, alebo do Odessy. V Odesse si založili firmu s predajom armádnej výstroje. Rusi z Ukrajiny odišli a zanechali tu výzbroj a výstroj. A firma s názvom Sloboda ju predáva do celého sveta.
Vďaka ich kontaktom zoženiete u nich hocijakú zbraň, ktorá je na trhu. A ak máte problém s nejakými vojenskými jednotkami, tak sa nebojte ich kontaktovať. Majú kamarátov po celom svete a vedia sa prihovoriť za hocikoho, kto ich požiada o pomoc. A v Zóne sú to hlavne stalkeri, ktorí môžu požiadať SLOBODU o pomoc, keď vám už nepomôžu vaše kontakty.
 
 

 
FOX 11
 
Kontaktní osoba: Hankye
 
Dva roky zpátky se dalo říci, že šlo o partu vyhnanců a hrdlořezů v čele s Ivanem Akrapovem, co hledali v zóně úkryt před zákonem. Jenže po chvíli zjistili že rychlé zbohatnutí v zóně je na míle vzdálená utopie. Zónu proto horko těžko opustili ale o rok později si je minulost našla. Byli donuceni nechat se najmout britskou tajnou službou pro zneškodnění hrozby, která se ukrývala v srdci zóny.
Při výsadku byl však vrtulník skupiny sestřelen raketami protiletecké obrany a k sestavě přibyl proti své vůli ještě zraněný pilot. Vinou mnohých nesnází mající původ především ve spoustě dezinformací a polopravd o jejich misi se přežití skupiny nepřipisovala vysoká pravděpodobnost. Mezi stalkery rozšířil tisk fámy o destrukci zóny britskými prasaty.
A co více, nabádal je k nahánění a vraždění kohokoli, kdo nosil DPM. To vedlo k jisté ʹnervozitěʹ z neohlášených návštěv. Veřejné mínění se naštěstí podařilo uvést na správnou míru, hlavě díky technickým dovednostem ženisty, jenž pomáhal zprovoznit technické vybavení místního rozhlasu.
Jejich hlavní mise se ale proti původním až lehkomyslně jednoduchým plánům složitě zkomplikovala a proto jsou nuceni skrývat se v zóně, dokud nesplní všechny svěřené úkoly. Místo jejich pobytu není dosud známo stejně, jako skutečný cíl jejich mise. Nejčastěji se ale proslýchá, že chtějí deaktivovat jaderný arzenál zanechaný v zóně ruskými vojsky. Jejich kódové označení šlo v éteru zachytit pod zkratkou FOKS-11.
 
 

 
Děti Zóny
 
Kontaktní osoba: Katcher
 
Blázni, pomatenci, feťáci – to jsou slova, která se v spojitosti Uctívači Zóny objevují velmi často. Slovo, s kterým byli spojování předtím – Monolith – už dávno zmizelo a s ním strach a respekt. Staré věci se zapomínají, odváty větry Blowoutu. Poslední dobou již ale několik stalkerů značně dumá, o co Dětem Zóny vlastně jde. Ochrana Zóny, vykupování artefaktů od stalkerů jen proto, aby je mohli zase zakopat. A všechno strašně vesele a sluníčkově!
Rovnost, Láska, Zóna, Bratrství.......alespoň tak to vypadá.
Poslední dobou ale není u Dětí Zóny až tak veselo. Všichni jsou trošku nervóznější, než bývá zvykem, i šaman poslední dobou zvážněl a omezil kanadské žertíky jako třeba Charlieho Uniporna. A nějací členové Dětí Zóny poslední dobou jsou všechno možný, jen ne sluníčkový a šeptá se cosi o starých časech za <jméno prsnajovi postavy > . Což jsou další vrásky na tváři unaveného šamana..
Ale největší starosti, jak se zdá, přináší dvě slova – Sníh a Zřídla. A ty sebou přinášejí i strach. A co s tím Děti Zóny provedou? Zachrání Zónu a její obyvatele?Pomohou Stalkerům k přežití?Anebo to všechno dopadne zcela jinak?
 
My jsme Zóna a Zóna je námi!
 
 

 
ČUMA
 
Velitel: Inco

Roto končit! Nástup! POZOR!
Předem vás vítám na úvodním briefingu, jak tak koukám, některé z vás již znám a jsem rád, že vás tu opět vidím, vítám i nové tváře, doposud nezjizvené drsnou službou u ČUMY v zahraničních misích.
 
A teď dobře poslouchejte.
Už jen to, že tu stojíte, znamená, že máte zájem o službu v zahraničí. Nevím, jestli vás láká vyšší plat, nebo adrenalin. Obojího se však samozřejmě dočkáte.
Informace ohledně letošního opatření „7 dní pekla“ jsou přísně tajné. Nicméně, co vám prozradit mohu je to, že pokud jste si doposud mysleli, že jste si sáhli na absolutní dno svých psychických a fyzických možností a že vás nic horšího už čekat nemůže, tak jste na omylu.
Během tohoto opatření se z vás stanou opravdoví muži.
Co vás čeká určitě, je zejména práce ve ztížených podmínkách. Budete unavení a nasraní. K tomu budete nést na zádech obrovskou tíhu zodpovědnosti a ještě budete v neustálém nebezpečí a ohrožení života. Náplní práce bude zejména neustálá kontrola osob volně pohybujících se po Zóně.
O tom, co je Zóna se informujte od veteránů, kteří mezi vámi stojí.
Dále budete striktně střežit vymezené úseky, na kterých se budete střídat, což rozhodně nebude žádná legrace, protože parchantů, kteří se přes vás budou chtít dostat, ať už lstí, silou nebo i útokem, bude opravdu hodně.
Čeká vás i spousta misí všude po Zóně, zejména pak pátrání po osobách, mutantech, artefaktech.
Letos poprvé zažijete, jakou tíhu znamená nosit černou uniformu a jak hrdi na ni budete, když celý ten masakr přežijete.
Vy jste si stranu zvolili. Černá uniforma vás odlišuje od všech ostatních. Nemůžete se srabácky schovat a předstírat, že jste někdo jiný.
Jsou lidé, kteří vás za tuto uniformu budou respektovat. Ale jsou i lidé, kteří vás jen proto, že ji na sobě máte, zákeřně ubodají zezadu.
Uniforma krade tvář, krade individualitu, před lidmi nebudete stát vy, jako osobnosti, ale jako vojáci ČUMY. Proto jsme jako bratři. Proto musíme zejména během této mise úzce spolupracovat, poslouchat své nadřízené a vědět, že žádný rozkaz není vydán proto, aby nám uškodil, ale prospěl.
Všichni si tím peklem projdeme společně a společně se také vrátíme domů. Ať už živí, nebo mrtví. Pokud si myslíte, že dokážete vydržet 7 dní pod nátlakem. Pokud máte svoji čest, svoji hrdost, pokud se nebojíte vystupovat autoritativně a pokud jste právě ti, kteří jdou tam, odkud všichni ostatní utíkají, přihlaste se k vojsku ČUMY. A, jako bratři, projděte si se mnou 7 dny absolutního pekla.
Pokud už teď víte, že nejste dostatečně silní a odhodlaní, přesto si však myslíte, že Zóna je pro vás perfektní místo na dovolenou, doporučuji zkusit některé z frakcí určených primárně pro zbabělce, slabé jedince a holky v mužském převleku. Jejich popis naleznete bohužel na stejné stránce, na které se bude nacházet přepis tohoto briefingu.
 
Velitel jednotek ČUMA kpt. Inco
 
 

 
Vlci Zóny
 
Kontaktní osoba: neznámá
 
... Noční pohodu narušilo zacinkání plechovky. Mladík natáhl automat a zmizel v nejbližším křoví, starší z dvojice udusil skromný oheň, u kterého doteď seděli, popadl svůj dragunov a skrze noční optiku začal propátrávat okolí. Po chvíli se ze tmy ozval známý hlas Olega Gregovice. "Josife, to jsem já Oleg, můžu k vám?" Josif se zaměřil na místo, odkud hlas přicházel a v hledí spatřil Olega klečícího u kraje stezky vedoucí do jejich tábořiště.
"Jo chlape, poď se ohřát." Odpověděl Josif, odložil pusku a dal se do zapalování nového ohně. Mladík vylezl z křoví, pozdravil se s Olegem a všichni tři usedli k ohni. "Jdeš z baru Olegu? Co je tam nového?" Zeptal se mladík. Oleg vytáhl z batohu konzervu a začal ji otvírat. " Nevěřil bys Dimitry, co všechno se stalo, zatímco jste byli pryč." Položil konzervu k ohništi a pokračoval. "Vemu to stručně. Nějaká banda blbců ze západu smázla vědeckou základnu, v odplatě se spojili snad všechny frakce a vykopali tu chásku ze zóny, to byla panečku přestřelka. Tolik jsem toho nenastřílel ani nepamatuju. No a pak nějaká banda, co přitáhla ze zóny, Vlci si říkali, vlezla do Gamy a vypla záření. Taky odtamtud přinesli nějaký disky, ale prej na nich nic nebylo. No a teď se říká, že ti Vlci začali budovat základnu poblíž baru."
"Ty Vlky, jak jim říkáš, známe." Vstoupil mu do vyprávění Josif. "Párkrát jsme se s nima hloub v zóně potkali, říkají si Vlci zóny a je to celkem dobrá parta. Jsou to bývalí svobodní stalkeři, co dali přednost bezpečí a síle skupiny před samotou. Většina z nich jsou takový ty vojenský typy, co na ně koukneš a vidíš, že už něco zažili. Nestřílej jejich směrem a nebudeš mít s nimi problémy.“ Oleg souhlasně pokýval hlavou. „Mám s nima podobný zkušenosti, a co vy? Jak se dařilo vám?“ Josif s Dimitrim se na sebe podívali. „Olegu, v zóně jsme narazili na něco divného“ začal Josif…
 
 
 

 
Černá ruka
 
*Nábor nových členů probíhá pouze herně*
 
O frakci doposud není mnoho známo, po Zóně o ní kolují rozporuplné informace. Podle některých se jedná pouze o skupinku pár kamarádů, kteří chodí společně na výpravy do Zóny, jiní tvrdí, že jde minimálně o dvacet bývalých členů speciálních jednotek, kteří se nechávají najímat jako žoldáci. Existuje i teorie, že je to jenom banda pašeráků vydělávající na zpřísnění ostrahy hranic Zóny. Nutno dodat, že všechny tyto informace pochází z ne zrovna důvěryhodných zdrojů - většinou štamgastů z místního lokálu. Jeden se dokonce zapřísahal, že frakce je ve skutečnosti spolek vlkodlaků.
Tak či onak jediné, co jsou o této frakci bývalí klienti ochotni prozradit je, že ceny za její služby jsou sice vysoké, ale že svých investic nelitují. Je znám pouze jeden případ, kdy se zákazník pokusil Černou ruku podvést. Dotyčný odmítl zaplatit, načež se ráno druhého dne jeho hlava objevila před nemocnicí s přiloženou žádostí o psychologické vyšetření.

Černá ruka podle všeho není v otevřeném konfliktu s žádnou z frakcí.

 
 

 
Šrámy
 
Po loňském pádu korporace R.I.G.A.M. zbylo v Zóně velké množství jejích bývalých pracovníků. Většině z nich se podařilo po delších útrapách dostat zpět do civilizace, ale části z nich se v Zóně zalíbilo a rozhodli se zůstat.
Byli nuceni se přizpůsobit situaci; nemají zázemí, přišli o většinu výstroje a v kapse jim zbylo jenom pár zarjadů.
Snad díky tomu, jak dostali v minulosti napráskáno jim někdo vymyslel přezdívku „Šrámy“ a už jim to zůstalo. Každý z nich ale věří, že se jim podaří odrazit se ode dna, najít si své místo v Zóně, získat respekt a vydělat si.