• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
Registrovaných užívate¾ov: 3589
Zaslaných príspevkov: 100875
forum
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Datastor Modpack Main Spanish STALKER Community STALKER Community in France RPG Vault
Prvá slovenská fanstránka o hernej sérii WORMS NightStalkers: Return to Chernogorsk Zone - OFP Mod ChernobylZne.cz




S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

STALKER airsoft akcie

ciara
01.06.2007 | Branislav Šiftár
Airsoftové akcie a LARPy sa tešia veľkej obľube nielen členstva klubov, ale aj obyčajných fanúšikov hier. Aktualizovali sme podrobnejšie info o stalkerských akciách, ktoré sa budú konať v roku 2008.
 
 
STALKER L.A.R.P. II Ostrava

Dňa 4. října/októbra, to jest v sobotu sa pri obci Dobrá neďaleko Frýdku-Místku bude odohrávať už druhý ročník role-playing stalkerskej hry. Originálny príbeh, zápletky, postapokalyptická atmosféra, vraj ešte lepšia ako minulý rok.
Organizátor: Dikobraz a Biostalkers
Viac info nasleduje
Fórum
 
 
STALKER airsoft Mílovice 2

druhý ročník airsoftovej akcie v Míloviciach pod hlavičkou stalker.scorpions.cz sa bude konať v dňoch 11. až 13.7.2008. Pomaly ale isto sa z nej stáva tradícia a dobrá možnosť ako sa stretnúť s kamarátmi stalkermi, ktorí sa poznajú z fóra. Organizáciu si na svoje plecia zobral, kto iný ako Case_A a sekundovať mu budú Thales, Shiftyshooter a moja maličkosť.
Registrácia účastníkov je pre tento rok uzavretá. Určite prinesieme podrobnejšie info a reportáž z celého priebehu akcie.
Viac info na stránkach nášho fóra a na oficiálnom webe Mílovic 2008.
 
 
Chernobyl II - Jarné masoo
 
POZOR: Zmena dátumu - Jarné masoo už 26.4.!
 
Po predchádzajúcej úspešnej akcii tím s názvom Légia 74 organizuje 26.4.2008 už druhú celodennú akciu, tentoraz pod názvom Jarné masoo. Odohrávať sa bude na bývalej raketovej základni v Dúbravke pri Bratislave. Celá akcia bude hlavne o zábave a zážitkov z hrania, vekovo ohraničené 18+ a bude sa vyberať vstupné - 100Sk na hlavu. Hrať sa bude na prepisovanie báz a s tým spojené získavanie bodov. Začleniť sa môžete do troch strán, pričom zovšadiaľ na vás budú číhať nielen súperi, ale aj nebezpečné anomálie a monštrá - mutanti.
Večer - na záver je naplánovaná aj grilovačka.
Podrobnejšie info nájdete na portáli WarGames.
 
Akcia sa nakoniec nekonala, kvôli nekompetentnosti a debilite niektorých ľudí. Škoda
 
 

 
STALKER L.A.R.P. Ostrava
 
Akcia je organizovaná ostravskou skupinou Biostalkers. Dátum akcie je stanovený na 6.10.2007.
 
Príbeh: Legendární Stalker Dikobraz našel v Černobylské Zóně velmi mocný artefakt, pomocí nějž lze vytvořit materiály neuvěřitelných vlastností. Pokusil se jej ze Zóny odnést, ale na zpáteční cestě ho překvapilo komando vojáků a o artefakt ho připravilo. Dikobraz uprchl. Vojáci poznali, že tentokrát se jedná o opravdu unikátní kousek, ale báli se jej zkoumat ve standardních laboratořích a postavili zcela nové zařízení mimo Zónu, v zahraničí, někde v České republice. Provedli s artefaktem mnoho pokusů, ale při jednom náročnějším se uvolnila neuvěřitelná vlna radioaktivity spojená s mocným výbuchem a celé výzkumné zařízení poničila. Vědci uprchli, nebo zahynuli. Neúspěch se dostal na veřejnost a nově vzniklá Zóna začala samozřejmě zajímat nové dobrodruhy i původní Stalkery z Ruska. Z áření z poničeného komplexu přetvořilo mnoho předmětů v celém okolí a tím se oblast stala ještě atraktivnější. D o nové Zóny se vypravil i Dikobraz a pokusil se artefakt získat. V Zóně zahynul. To ale neodradilo zbývající dobrodruhy, kteří se nyní pokoušejí o totéž: získat artefakt za každou cenu.  
 
Základní zápletka
Ve hře figurují dvě strany – Stalkeři a vojáci. 
Stalkeři se snaží proniknout hlouběji do zakázaného pásma a objevit ztracené výzkumné středisko, kde se má podle záznamů již mrtvého Dikobraze nacházet velmi vzácný artefakt. 
Vojáci o Artefaktu ví také, podle jejich dřívějších zkušeností může být artefakt velmi nebezpečný v rukou dobrodruhů. Staví se nové výzkumné středisko mimo Zónu a chystají se artefakt vyzvednout hned, jakmile zjistí, jak se brátnit radiaci.
 
Viac info na oficiálnej stránke http://www.stalker.wbs.cz/ . Info na fóre a dotazy nájdete tu.
 
 
STALKER 2: Vojna o Zónu
 
„Tu pušku nech klidně ležet hochu.
možná se s ní ubráníš vojákům,
ale to je tak všechno.
Vezmi si revolver a jeden náboj…“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AS Praha organizuje v Točnej už druhú akciu pod názvom STALKER. Tentokrát je dátum stanovený na 20.10.2007.
 
Príbeh: Od začátku hromadných výprav do radioaktivní Zóny kolem starého reaktoru uplynuly tři roky. Ne, že by došlo k velkým změnám, ale armáda dokázala situaci alespoň trochu zklidnit. Přesně ve chvíli, kdy už nikdo o situaci neměl zájem, došlo k politickému převratu. Nová nestabilní vláda má co dělat sama se sebou a rozhodně jí nezajímá, co se v Zóně děje. Jedni z těch, kteří využívají nové situace, jsou původní obyvatelé, násilím vystěhovaní ze svých domů. V chaosu a nestabilitě vidí možnost, jak se pomstít armádě i nenáviděným Stalkerům. Válka o Zónu může začít…
 
Oficiálne info: http://www.asp.asportal.cz/akce/stalker2.html
 
 
 

 
Keďže sa blíži leto, prázdniny, čas dovoleniek a fanúšikov hry STALKER: Tieň Černobyľu neubúda, ba práve naopak, začínajú sa objavovať prvé dátumy akcií, stretnutí a pod. Čo môže byť lepšie a napínavejšie ako hrať STALKERa doma na PC? No predsa zobrať kvér, batoh, nejaké to jedlo, fľašu vodky (radiácia je sviňa:-))vyraziť do prírody a zahrať si airsoft!
 
Pripravili sme pre vás prehľad akcií na toto leto, ktoré bude poriadne rádioaktívne.
 
STALKER airsoft Mílovice
 
Organizátori Case_A a Vladek, členovia nášho komunitného fóra sa rozhodli pripraviť vlastnú akciu pod hlavičkou stalker.scorpions.cz. Dátum bol stanovený na sobotu 4.8.2007. Miesto konania je veľmi atraktívne, akcia sa bude odohrávať v bývalom ruskom vojenskom priestore Mílovice. Fotky si môžete pozrieť tu.
Akcia má vypracované zaujímavé pravidlá. Dôležité sú takisto bezpečnostné pravidlá, hra je samozrejme 18+, mladší potrebujú povolenie.
Hru si môžete vyskúšať z pozície stalkerov alebo banditov. Do kontaktu prídete s Obchodníkom, u ktorého môžete nakupovať strelivo, vybavenie alebo predávať artefakty. Akcia je prepracovaná po ekonomickej stránke, s vlastnými peniazmi - ZARJAD. Tešiť sa môžete aj na Blowouty a večer samozrejme na posedenie pri táboráku a vodke:-)
Je nutné sa dopredu zaregistrovať - k tomuto slúži fórum a príslušná téma.
 
 
STALKER: Shadow of Točná
 
„Dokážeš přežít noc v lese plném mutantů, nepřátelských frakcí a Stalkerů? Prodáš nejvíce artefaktů a dostaneš se tak na první místo obchodní listiny zóny?
Pak jsi náš člověk. Neváhej a vyzkoušej si na vlastní kůži jaké je to být jedním ze stalkerů.„
Airsoftový tím AS Praha zverejnil na svojich stránkach www.asp.asportal.cz plán pripravovanej akcie pod názvom STALKER: Shadow of Točná. Konať sa bude v dňoch 2.8. - 3.8.2007 v bývalom vojenskom komplexe Točná. Potrebná je internetová registrácia na spomínaných stránkach. Príbeh a pozadie akcie sú veľmi atraktívne, chýbať nebude ani zbieranie artefaktov, obchodovanie, či možnosť začlenenia sa do niekoľkých frakcií.