• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
Registrovaných užívate¾ov: 3589
Zaslaných príspevkov: 100875
forum
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Datastor Modpack Main Spanish STALKER Community STALKER Community in France RPG Vault
Prvá slovenská fanstránka o hernej sérii WORMS NightStalkers: Return to Chernogorsk Zone - OFP Mod ChernobylZne.cz




S.T.A.L.K.E.R. LARP

Milovice 2009 Zona

ciara
23.02.2009 |
Do nebezpečnej zakázanej Zóny sa opäť vypravujú skupinky stalkerov! Čo je toho príčinou? Jeden zabudnutý článok v starých novinách... Sú to všetko len povery, výplod chorej mysle stalkera postihnutého chorobou z ožiarenia, alebo... skutočnosť?
 
 

 

 
Postavy:
 
Andrej Rastakov (Merle) - klíčová postava celé hry
 Rudá (Ťofka) – Andrejova přítelkyně
 Prsnaj Ceckiewitz Dudnayew (Prsnaj) – velitel Monolitu, přítel Andreje
 Karpov (Tomi) – velitel Freedoomu, přítel Andreje, obchodní partner a známý Prsnaje
 Rosomák (Moon) – stalker, přítel Andreje
 Doc. Oparin (Thales) – vědecký pracovník pracující pro ruskou akademii
Boris Vodkovič Čmelskyj (Beestar) – pašerák, překupník, vrah Andreje
 
 

Situace mezi lidmi:

Banditi jako jediní znají postupy vaření drogy Vortex, kterou používají Monolit ke svým rituálům. Proto vládne mezi těmito frakcemi Status Quo.

Andrej je (byl) jeden z prvních stalkerů, kteří vstoupili do Zóny, stejně jako Rosomák a Prsnaj. Prsnaj ovšem, po určité době, namísto pátrání po artefaktech, odchází do hlubší Zóny a zakládá náboženskou frakci. Mezi starými stalkery se traduje, že střeží nějaké tajné místo a náboženské zanícení slouží jen k odvrácení pozornosti. Vodkovič přišel do Zóny mnohem později a začal se živit černým obchodem, překupnictvím a převáděním lidí po Zóně. Traduje se ovšem, že někteří z jeho zákazníků leží zahrabaní kdesi v radioaktivní půdě. Když jde do tuhého, předhodí vás před sebe, aby si zachránil krk.
 

Scénář hry:

Prequel:

Andrej se vydává po dlouhé době do Zóny, poté co se proslechlo, že existuje komnata splněných přání. Chce zjistit, zda je to pravda, anebo fáma. Uvědomuje si, jaký by to mohlo mít dosah, pokud by to byla pravda a komnata se dostala do nesprávných rukou. Nejprve tedy sám projde svoji starou stezku a poté se spojuje se svým přítelem Rosomákem a oba se vydávají na cestu. Po cestě se dostávají k vědecké laboratoři, kde se domluví s Oparinem na průzkumu Zóny. Vydávají se na cestu, ale druhý den k ránu jsou přepadeni hlídkou Monolitu a odvlečeni na jejich základnu.
Zde se Andrej setká po dlouhé době s Prsnajem. Ten jim řekne o svém objevu a to o velmi vzácném artefaktu, který ovšem lze objevit pouze v noci. Artefakt je silně radioaktivní a Prsnaj nemá prostředky jak ho vyzvednout. Domluví se se stalkery, že jim ukáže místo a oni pak dojdou za vědci pro kontejner. Vztah Monolitu a vědců není totiž zrovna nejlepší. Ovšem po cestě k artefaktu narazí na vojenskou hlídku a při přestřelce je Rosomák vážně zraněn. Navíc ho při boji jeden z vojáků identifikuje a později je v propagandistickém tisku tento zásah popsán jako úspěšný a Rosomák označen za mrtvého. Prsnaj a Andrej dotáhnou zraněného Rosomáka do Baru, kde ho ošetří a vrací se do Zóny.
Při zpáteční cestě prozradí Prsnaj Andrejovi, že Komnata není výmysl, ale skutečnost. A že to je to, co oni hlídají. Andrej ho poprosí, jestli by mohl komnatu navštívit a Prsnaj po chvilce váhání svolí. Odvede ho před Komnatu a požádá o odevzdání zbraní, nikdo totiž nesmí dovnitř vstoupit se zbraní, jinak zemře. Andrej vstoupí do Komnaty, a když po chvilce vyjde, řekne, že teď už nikomu nebezpečí nehrozí. Komnata je uzamčena a otevře se pouze, pokud je přítomen Andrej. Andrej stráví u Monolitu noc a druhý den ráno odchází do Baru za Rosomákem. Když zjistí, že je na tom celkem dobře, řekne mu, že má schůzku s jakýmsi Borisem a odejde.
Sejde se s Vodkovičem, kterému v dobré víře prozradí, že jde k vědcům pro kontejner na vzácný artefakt. Ovšem neřekne mu, že ho posílá Prsnaj. Vodkovič z něj večer u vodky vytáhne přibližnou polohu a pak ho zastřelí třemi ranami do hlavy a vydává se pátrat po artefaktu. Po prohledání mrtvoly Andreje ovšem nenašel žádnou mapu, jak předpokládal, jen jeho deník. Část hodil do ohně a část roztrhal a rozházel po Zóně, protože tam našel zmínky o sobě. Když se několik dnů Andrej nevrací, vydává se Prsnaj s hlídkou pátrat.
V Baru zjistí od Rosomáka o schůzce s nějakým Borisem a vydává se přibližným směrem. Najde Andrejovo tělo a pohřbí ho v Zóně. Vzpomene si na Andrejova slova o zamčené Komnatě a dostane nápad. Vezme lebku přítele a použije ji jako klíč. Funguje to, Komnata bere lebku jako Andrejovu přítomnost a otevírá se. Ukládá lebku na bezpečné místo a nařizuje členům své frakce chránit ji. Nikomu ovšem neprozradí tajemství otevření Komnaty. Chvilku po Andrejově smrti, přichází do Zóny slečna Rudá a dozvídá se, co se stalo s Andrejem. Přísahá pomstu vrahovi a odměnu tomu, kdo najde Komnatu, aby mohla vstoupit dovnitř a splnit si své přání.