• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
Registrovaných užívate¾ov: 3589
Zaslaných príspevkov: 100875
forum
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Datastor Modpack Main Spanish STALKER Community STALKER Community in France RPG Vault
Prvá slovenská fanstránka o hernej sérii WORMS NightStalkers: Return to Chernogorsk Zone - OFP Mod ChernobylZne.cz




S.T.A.L.K.E.R. LARP

Milovice 2009 technicka

ciara
23.02.2009 |
14.-16.8.2009
 
Třetí ročník Milovického stalker LARPu se bude konat toto léto. Pilně pracujeme na přípravách, pravidlech a příběhu. Co bude nového letos, dozvíte se ze zprávy samotného Zagněva.

Tak jsem právě dělal rozpočet na akci a vyšlo mi startovné 350 Kč, s tím že se nevejdeme do dárku, který jsem pro vás na letošní ročník chystal. Takže bude jen jeden a nášivky necháme na příští rok.

 
Základní pravidla hry

* účast hráčů nad 18 let
* zákaz jakékoliv pyrotechniky
* zákaz používání vysílaček, pracujících v nepovoleném pásmu.
* zákaz používání jiných než AS zbraní či   plastového střeliva 6 nebo 8mm
* během hry zákaz používání chladných ostrých zbraní
* během hry zákaz požívání alkoholu
* nepovolujeme americkou ústroj
* preferujeme tlačné zásobníky

Ideální kostým je civil, doplněný částmi uniformy. Pokud se plánujete přidat k militantní frakci, pak celý vojenský komplet.
 
Každý hráč začíná pouze s chladnou*, krátkou** nebo manuální*** zbraní v Baru. Zde se zaregistruje, odevzdá do igelitového pytle zabalenou a cedulkou označenou AEG, která bude uzamčena u mě v autě. Dostane pak něco peněz do začátku, PDA, osobní průkaz a pokud bude mít manuální zbraň, nějaké střelivo. Co bude dělat dál, je už jen na něm.
 

O co ve hře jde, kde sídlí frakce, jak se k nim přidat či nepřidat, komu se vyhýbat, to všechno si budete muset zjistit sami.
 
* Chladnou herní zbraní se rozumí gumové nože, dřevěné nože obalené páskou a podobně. Rozhodně si nevozte "Falloutí" kladiva, meče a podobné věci. Ty do našeho světa nepatří.
 
** Pokud se rozhodnete začít hru se svou sekundární krátkou plynovou nebo AEP zbraní, budete mít první herní den o 15 minut delší respawn. Za sekundární krátkou zbraň se považuje poloautomatická zbraň střílející jednotlivě. Tedy nikoli např. MP5.
 
***Za "startovní" manuální zbraň nepočítáme odstřelovací pušky. V případě nejasností změříme úsťovou rychlost.
 
Munice a střelivo

Omezení munice

AEG  - 200ks/den
Kulomet 600ks/den
Sniper - 40ks/den
Manuál - 100ks/den
Záložní (krátká) zbraň - 50ks/den

Každý si střelivo pro své zbraně připraví do pytlíku a označí jménem/přezdívkou. Jeden pytlík dá k hlavní zbrani do pytle, kterou bude odevzdávat. Při registraci odevzdá zbraň + střelivo na druhý den a nechává si pouze střelivo pro zbraň, se kterou začíná hru. Tedy 50ks nábojů pro záložní zbraň, nebo 100ks pro dlouhý manuál (pozn. sniperka není startovní zbraň – odevzdává se).
V okamžiku, kdy získá svoji hlavni zbraň ( AEG, snipu,.. ) vezme si pytel se zbraní a v něm má rovnou střelivo pro danou zbraň.
Střelivo na druhy den, se bude fasovat v sobotu ráno v Baru od 7 hodin.
Střelivo bude možno získat také jinou cestou a to v pytlíkách po 50ks, ale pouze v ráži .25g a .23g. Jiné se do Zóny nedováží.

 
Časová osa hry
 
Pátek 14.8.2009 
 
12:00 – oficiální začátek hry
Začátek hry bude stylem „jak kdo přijede“. Takže po příjezdu jednotlivce či skupiny a zaparkování vozidla na určeném místě můžete ihned k registraci a po registraci odejít do Zóny. Přijedete-li ve 12:15, začnete o trošku později.
Při registraci dostanete nějaké peníze do začátku,slepou mapu ( vyznačený je jenom BAR ), odevzdáte zbraň. Zbraň by měla být pokud možno zabalená, ideální je igelitový pytel na odpadky a označená jménem a nickem pod kterým jste se registrovali.
15:30 Blowout
V tuto dobu dosáhne radiace v Zóně neúnosné míry a proto musí všichni hráči nalézt úkryt. Jediné bezpečné místo je BAR 1000RAD. Zde musí být všichni nejpozději v 15:30! Kdo to nestihne, započítá se mu smrt. Zde proběhne herní brífink, odpovíme na případné dotazy, poradíme vám jak se můžete a nesmíte v Zóně chovat. Časově to odhaduji na 30-45 minut. Poté bude pokračovat hra.
23:00 Noční čas
Zóna se stává nebezpečnou. Mutanti pronikají za hranice divoké Zóny a stávají se agresivnější. Objevují se noční druhy. Respawn a vězení se prodlužuje na 2 hodiny.

Sobota 15.8.2009
 
6:00 Den
Čas respawnu se vrací do normálu, každý tedy dle svých pravidel. Zóna se probouzí do nového dne, mutanti se stahují na bezpečná místa do divoké Zóny. Mizí éterické bytosti.
17:00 – 19:00 Odhadovaný konec hry
Po ukončení hry bude následovat krátké vyhodnocení a seznámení se situací v Zóně. Poté bude příprava na večerní program.
20:00 Dekontaminace
Zbylí stalkeři, kteří neodjedou domů, se sejdou u večerního ohně. Zde bude následovat ještě jedna soutěž o ceny. Bude to soutěž o nejlepšího vypravěče. Do soutěže není potřeba se předem nijak přihlašovat. Zúčastnit se může každý, včetně organizátorů a NPC. Forma bude vyprávění příběhu ze Zóny. Můžete vyprávět příběh z herního světa, vymyšlený, z proběhlé hry, proste cokoliv.  Časově alespoň 2-3 minuty. Maximálně 10 minut. Poté bude následovat dekontaminace.
 
Neděle 16.8.2009
 
Po probuzení  rozloučení a odjezd domů.